מתכון: "עוגלחם" מקמח ויוגורט

כפי שהבטחתי בפוסט הקודם – הנה שימוש נהדר וטעים ביותר לעודפי יוגורט. מרגע שתחליטו לעשות ועד שתאכלו מאפה נהדר וטעים צריך לקחת לא יותר מ 40 דקות :)

הכנת "עוגלחם":

מבוסס על המתכון "Touch of grace Biscuits" מהספר Cookwise, אבל בשינויים רדיקלים שלי.

לעוגלחם מעט טעם של לחם ומעט מרקם של עוגה. המטרה במתכון היא למנוע היווצרות של גלוטן – ע"י כיסוי של הקמח בשומן (חמאה), ותפיחת העוגלחם מושגת על ידי (1) אבקת אפיה (2) קיטור מהמים הרבים שבמתכון – שרותחים ומרימים את העוגלחם.

הבצק הוא כמעט נוזלי (מירקם של גבינת קוטג'), ואי אפשר ללוש אותו ביד (וגם אסור – כדי שלא יווצר גלוטן).
להבדיל מלחם, הדיוק בחומרים לא קריטי. זה יצא טעים גם בלי משקל דיגיטלי.

חומרים:

להכין מראש את כל החומרים, כי ההכנה מאד מהירה.

  • 2 כוסות קמח תופח לעוגה (דל גלוטן)
  • 1/8 (שמינית) כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר שולחני
  • 4 כפות חמאה (משהו כמו 50 גר')
  • בין 1.5 ל 2 כוסות יוגורט, עד שהבצק יהיה במרקם של גבינת קוטג'
  • 1 כוס של קמח רגיל לעיצוב (לא לערבב לתוך הבצק!)
  • 2 כפות של חמאה מומסת

הכנה:

  1. לחמם תנור ל 220 מעלות, ולרסס בשמן נגד הידבקות תבנית עוגה עגולה קפיצית בקוטר 8 אינץ'.
  2. לערבב את הקמח התופח, מלח וסוכר במעבד מזון. להוסיף 4 כפות חמאה ולעבד עד שאין גושי חמאה.
  3. להוסיף את השמנת (אם רוצים) ואת היוגורט עד שמתקבל מרקם של גבינת קוטג' כאמור.
  4. לשפוך את כוס הקמח הרגיל לתוך קערה נפרדת. לקחת עם כף גלידה מתוך הבלילה ולהניח על הקמח, לכסות מכל הכיוונים להרים בזהירות ביד, לנער מעודפי קמח ולהניח בתוך תבנית האפייה – צפוף כדור ליד כדור. הם ירימו אחד את השני תוך כדי אפייה. (אפשר להניח את התבנית באלכסון כדי להקל)
  5. לאפות 15-20 דקות עד לקבלת קרום חום בהיר
  6. למרוח חמאה מומסת כשהמאפה עדיין חם.
  7. לאכול מיידית כמה שאפשר, והשאר – לפריזר. מחזיק מעולה ויוצא כמו חדש מהטוסטר. 

טוב, התמונות לא שלי, אבל העוגלחם שאני עשיתי נראה בול ככה:

 

ווריאציות אפשריות:

  • 1-2 כפות שמנת חמוצה – מוסיף מעט טעם וגוף, עוזר למירקם הנימוח הרצוי
  • 2 כפות שאור (מחמצת) – מוסיף טעם חמצמץ של לחם
  • מודעות פרסומת

    7 תגובות

    1. רעיון מקסים (וטעים!). האם אתה חושב שיצא מוצלח בקמח מלא + אבקת אפייה? אני משתדלת להמיר את הקמחים שלי מרגיל למלא.

      תודה ובתאבון!

    2. הטעם יהיה קצת פחות עדין ונימוח, וגם עם פחות נפח אבל לדעתי יצא טעים מאד גם עם קמח מלא + אבקת אפייה. תיזהרי לא לעבד יותר מדי, וכנראה תזדקקי ליותר נוזלים כי במלא יש יותר גלוטן מאשר בתופח.

      אפשר אולי לפצות על הנ"ל אם לא כל הקמח יוחלף במלא, ו/או הוספת קצת קורנפלור ולערבב לקמח היבש, או להמיס קורנפלור במים חמים ולהוסיף כשמתקרר (כדי שלא יהיו גושים).

      אני מצפה לקרוא איך יצא :)

    3. מיה, את לא יכולה להחליף את הסודה לשתיה באבקת אפיה "סתם כך". בכפית אבקת אפיה יש בערך רבע כפית סודה לשתייה (והשאר זה קצת חומצה טרטרית והרבה קורנפלור).
      בנוסף, לאחר ההחלפה הטעם של המאפה עלול להיות שונה. אני ממליץ להשאיר את אבקת הסודה לשתייה.
      את הקמח התופח כדאי להחליף בקמח מלא לעוגות + אבקת אפייה (כפית לכוס).
      קמח מלא רגיל הוא יחסית חזק ואילו קמח מלא לעוגות הוא חלש יותר ולכן יתפתח בו פחות גלוטן (קמח תופח מראש הוא קמח חלש)

    4. […] הכללים המתוארים מתאימים ללחם שאני מגדיר כמעולה, לפי הטעם האישי שלי. אם מישהו אוהב את הלחם שלו מתפורר ונימוך, אז הטבלה שלמטה לא מתאימה… (ואפנה אותו לפוסט על העוגלחם) […]

    5. Wow, Amir, the ugalehem looks amazing.
      thanks for the credits and good luck with the blog
      i've subscribed to it – was impressed by your attention to detail
      way to go

    6. היי ליאון!!
      כיף לשמוע ממך. מגיע לך הרבה יותר קרדיט ממה שהזכרתי :)
      ד"ש,
      אמיר

    7. אמיר התרשמתי מעשיית היוגורט שלך.אותו מצאתי לאחר שניסיתי לעשות בעצמי.איפה אפשר למצוא מד חום ליוגורט?והאם יש לך מתכונים ללא גלוטן?תודה ורדה

      היי ורדה,
      לי יש מדחום יוגורט אנלוגי (מגיע עד 80 מעלות), גם מדחום דיגיטלי מסוג probe (טווח 10-…220 מעלות), ועוד אחד דיגיטלי שנראה כמו מחט ארוכה עם תצוגה מפלסטיק בקצה.
      האחרון התקלקל בפעם הראשונה שעשיתי מרשמלו, כי החום המיס את הפלסטיק. האנלוגי אחלה. אבל ה probe הכי טוב ונוח לשימוש, וגם כיוונתי שיצפצף כאשר הטמפ' יורדת מתחת ל 42 מעלות או עולה מעל 48 מעלות.
      ממליץ לך לקנות ב eBay, הסוג שקניתי הוא זול וטוב: CDN probe thermometer

    כתיבת תגובה

    הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

    הלוגו של WordPress.com

    אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    תמונת Twitter

    אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    תמונת Facebook

    אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    תמונת גוגל פלוס

    אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

    מתחבר ל-%s

    %d בלוגרים אהבו את זה: